Patron-I

Posted: 9 Nisan 2010 Cuma by wildceno in Etiketler: ,
0


Okumaya başlamadan müziği açabilirsiniz


Elindeki kolonya şişesini boğarcasına sıkmıştı, kan çanağını andıran gözlerinde bir dalgın bakış vardı, sanki burada değildi. Zaten onunda geldiğinin farkına varmamıştı, on dakikadır soluk alıp vermese yaşamıyor gibiydi. Sandalyenin önünü süpürdükten sonra, süpürgeyi kadının gündelik terliklerden çıkmış ayağına çarptırmıştı bilerek, ama kadın kıpırdamamıştı bile. "Ayağınızı çekin" dedi, yaşlı kadının önünde dikilerek. Kadın duymamıştı, emektar süpürgesini kovanın içine bıkratı, bu süpürgenin tahta sapında parmaklarının yeri bile çıkmıştı, emeklisine çok fazla birşey kalmamıştı Emel'in, bu gece mesai değişmişti yarın gelmeyecekti, oğlunun düğünü için hazırlık yapacaktı, bu en üst kattaki son salondu, burayıda temizleyince işi bitecekti. Oğlu aklına gelince birden tüm yorgunluğunu unuttu. Bir adım yaklaşarak önünde oturan yaşlı kadının omzundan tutup "bayan ayaklarınız çekin" dedi, bu sefer daha yüksek bir sesle.

Bayan Ege, atmış yaşlarında kısa boylu, kilolu bir bayandı. O gövdesiyle sandalyede bir yığın gibi duruyordu. Beyazlarını örtmek için sarıya boyadığı saçları sağa sola sallanarak kendine geldi ve kafasını kaldırdı, ne olduğunu anımsaması birkaç saniye sürdü. "ayaklarını çekerseniz orayı da sileceğim" dedi Emel. Bayan Ege ayaklarını kendine doğru çekerken, terliklerinden biri ayağından kayıp yere düştü. Bayan Ege, oturduğu yerde doğrulana kadar, temizlikçi kadın yerleri süpürerek bir iki adım uzaklaşmıştı bile."Kac saattir burdayım" diye düşündü. "Saat kaç acaba" diye sordu, temizlikçi kadına, bir yandan da evden çıkarken hızlıca çıplak aykalarına geçirdiği terliği tekrar giymeye uğrasıyordu. "on" dedi temizlikçi kadın arkasını bile dönmeden, sesinde yorgunluk beliliydi. Hastanenin koridorları ikisi dışında boştu, koridor çok aydınlıkta değildi. Elindeki kolonya şişesini, çantasına koymak için çantayı açtı. Bu çantayı çok seviyordu, gecen yıl, eşi ve kızı anneler gününde hediye etmişti. O günden beri ençok bu çantayı takardı. Evden çıkarken aceleye sapı kapya takılıp sökülmüştü. Çantanın içindeki karışıklıktan ceptelefonunu bulmaya çalışıyordu. Kızı Eylül'ü acaba nerdeydi şimdi?




Bu hikayedeki olaylar kişiler tamamen hayal ürünüdür. İsim olay ve mekan benzerliğinden yola çıkarak varsayımlar yaptım, siz yapmayın.

0 yorum: