rte yollarda

Posted: 30 Eylül 2009 Çarşamba by wildceno in Etiketler:
0



-->Bir türkiye gerçeğini daha gözler önüne sermek için çalışıp didinen sayın başbakanımız . Şöle başbakanımızın dokuz eylül üniversitesi akademik yılının açılış töreninde yaptığı saptama: "her üniversite bitiren iş bulacak diye bir kaide yok".. zaten böle bir genellemeye neden girelim ki, her şehirimize açtığımız üniversitelerin maksadı araştırma değil, insan yetiştirmek de değil, hele hele beyin gücü üretmekle alakası yok, sadce ve sadece lise gençleri ve öğrencilerinden rey takibinde bulunmayı kolaylaştımaktır.


-->hayatımızdaki tüm türkçe parçalarda arabesk, sözler arabesk sazlar arabesk en rock müzik de bile arada bir klarnet girip o nacizane melodiyi fısıldıyor. zaten bizde başka türlüsünü beğenmiyoruz. illaki dinlediğimiz parçalar bizi ruhen çökeltecek. sorsan yuzde doksanımız fantezi müzik dinlemez sevmez. "-peki siz ne dinlersiniz" "-işte ya nasıl sölim, pop falan seviyorm ben mesela sezan aksu candan erçetin böle işte anlatabiliyormuyum." verilecek cevapların tek bir mesaj içieriği olabilir böle bir durumda "yürü git bir çay koy". sezen değilmi yüzlerce parçasıyla bizi bunalım içinde kös halinde tutup azımıza eden. ha sezenede yüklenmek değil maksadım. biz bunu sevmişiz halk olarak. mısırdan ve arap kültüründen gelen bu ezgiye bayılmısız. kendmizden geçirip beynimizi böle uyuşturuyoruz.


-->havaların soğumasından değil kışa olan isyanım yada gecelerin uzamasından değil, gündüzlerin kısalmasından yana derdim.

0 yorum: