sosyal sürtükleşme evresi-1

Posted: 3 Şubat 2011 Perşembe by wildceno in Etiketler: , , ,
0


Bir diğer konu ise yıllardır sosyal medya propagandası ile bir neslin sosyal sürtük haline gelmesi.
Bu internet özellikle sosyal ağlar, orta ve ileri yaş insanların içindeki hoyrat sürtüklüğü ortaya çıkartırken, genç nesili de sürtükleşme sürecine soktu.

herşey 56K modem ile başladı, MIRC #zurna  ile başlayan chat süreci çok değil bundan 12 -13 yıl öncesine dayanıyor ülkemizde. daha sonra yahoo, icq, msn işlevli hayat ve arkadaşlık sitelerinde rumuz dönemlerinin ardından. günümüz versiyonları çıktı.

eskiden neydik: eskiden hayat gerçek, istekler dürtüler saklanmıştı. ve birden rumuz girerek, istek ve dürtüleri o rumuza aktardık. kimlikler saklandı, dürtüler sanallaştı.  sokaklar yerini bakır kabloların oksitli devrelerine bıraktı. o dönemde pekçok genç kız evli anne, 3 çocuk sahibi baba evini #zurna^^rumuz için terk etti. bazı gönüllere süngüler, kor şişler çekildi, bazı ocaklar yıkıldı. kızlar yeni sevgiliye giden annelerini unutular, oğullar cici anneye giden babalarını hiç affetmediler. böylece bir nesil çatışması gem vurdu 2000li yılların sularında. Evden kaçan kızlar ölü bulundular, erkekler tezgah kurdu yeni neslin okul önlerine, ceplerindeki haplarla.

artık baba oğula, ana kıza düşman oldu bu ülkede. konu din değildi, konu para değildi, konu siyasi değildi, konu düşünce özgürlüğü değildi. konu neydi, koyamdık adını yıllarca.

yapmak istediğini yapamamak, karşı cinse istek ve arzularını dökememek, bazense karşı cins tarafından arzulanmamak, sokmuştu derinlere tüm dürtüleri. zamanla artan iç güdülenme hem dürtüleri artırdı hem gömülen derinliği. kızgın gün görmemiş köpek gibi saldırdı sosyal medyaya ruh, boşluk buldu huzur buldu...

daha önce hiç bir kızla konuşmamış erkek bir anda tek düşüncesi olan cinsel arzunun farkına varmadan tuzağına düştü. tanımıyordu karşı cinsi daha önce onların hayat hakkında cinsellik hakkında ne düşündüklerini duymamıştı. ve ergenlik döneminde aklının arazi olduğu nokta oraydı ve ulaşmak artık bir tıık uzağında kalmıştı saldırdı.

kızlar için durum daha kötüydü, onlar için olaylar daha vahim ve acımasız gelişti. istediği gibi davranamayan, duygularını açamayan özgüven yitiği, sevgilerinin %99unu platonik  yaşayan kızlar doluydu. duyguları hiç sorulmazdı ve zaten kendileri söylemeleride yasaktı. bazen 20sine kadar acinsel 20sinde evlendirip bir anda evinin kadını olunması beklenen kızlar doluydu etraf.

sanal ortamda birden tanınmadan duyguları açıklama kolaylığı futursuzca düşmüştü kucaklarına, sanal ortamın ismi cismi tamamen değişti, pek çoğuna "sanal ortam" denmesi bile çok dokundu, sanal değildi ora kızımız kendini olmak istediği gibi yaşata bildiği o yer sanal olmayaydı, olamazdı.

erkekler sadece güzel kızlara yazardı, normal kızların çoğu erkek arkadaşı olmadan evlenirlerdi. böyle ortamda gelişen bir nesil bir anda düştü sanal ortamlara. bilindik pek çok senaryo gelişti son 10 yılda hepimiz pek çok olayı gördük duuduk, baızları şehir efsanleri haline geldi. bu 10 yılda kızların sanal ortamdan aldıkları gaz ile hayatlarını mutlu kıldılar. 

son 6-7 yılın mucizesi bloglar ise kızların okutmak istedikleri günceleri oldu. abazan kızlarımız burda dillerindeki perdeleri yırttılar, ve nete girme amacı ve umumhaneye gitme amacını bir birine çok yakın tutan erkekler tarafından salyalar akarak takip edildiler. kızların özgüvenleri böylece tavan yaparken artık sanal alemde arsız perdesiz konuşmak, sanal starlar yarattı.

ve geldi ki gerçek hayatta pek de talep görmeyen kızlar ve erkekler, internette buldukarı bir kaç fotoğrafı profillerine koyarak indirdiler dillerindeki perdeleri, artık herşey sahteliğin ötesinde çirkindi. 
ve bu çirkin kızlarımız aldıklar erkek takipçi sayısı ile aldıkları gaz bilimsel olrak açıklanabilecek seviyeyi geçti. 

bazıları yazamak konusunda yetneklerini fark edip kitap, köşe yazmaya yönelip yaptığı azgın argo jarganın abazanlıktan başka birşey olmadığının farkına varsa bile artık, bırakmak çok geçti. bazıları farkına varsa bile bazıları hala varamadı.
Afrodizmalar yadılar, sevgiye aşka dair, eski sevgiliye, yeni sevgiliye dair, sexsin en hunharcansını tarifledirler, abazan kızlarımız artık ekndilerini ifade etmenin ötesine geçmişlerdi. artık birton abazan erkek ne deseler beğeniyor ayakta alkşlıyor onlarla irtibata geçmek için tepişiyorlardı. 

yol böyle olunca bu şatafatlı sayıyı yakalamak isteyen herkız aynı yola başvurdu, son 4-5 yılda bunun mekanı facebook, twitter, ve benzeri sosyal medayalar oldu. sosyal medyalar ile artık sosyal sürtük bir ülke haline döndük. artık ne yana baksak sosyal sürtük ne yana baksak sosyal kaşar. ağızlarında salyalarla dolaşan erkekleri saymıyorum bile. artık hayat
larını bu sanal alemde mutlu kılıyorlar, pek çoğunun elinden internetini alsak hayatta mutlu olabilecekleri bişeyleri kalmaz.

0 yorum: